Samen-activiteiten

Doen wat we altijd deden, maar net een beetje anders

Met het Regenboogproject zijn er doorheen het jaar verschillende samen-activiteiten waarbij telkens een andere generatie aan zet is, bv een familiewandeltocht, zangstonde, TED-talks,... Elke generatie heeft zijn eigen talenten en wijsheid om te delen met de anderen.  Samen vormen we één gemeenschap.

Intergenerationeel werken is een levenshouding van iedereen. Elke generatie heeft zijn bijzonder cadeau voor de gemeenschap. We leren en vullen elkaar aan.

BinnenkortTerugblik

Met een 65-tal mensen gingen we op reis naar Cadzandië, de meesten met de auto maar de allerdapperste tieners met de fiets! Elke dag waren er verschillende activiteiten zoals wandelen, fietsen, het Zwin bezoeken, naar de speeltuin, poëzie of gewoon lekker luieren. Wie wou kon 's morgens mediteren, de jonge gezinnen zorgden voor een avondsluiting. De kinderen en jongeren reden met de go-carts op het domein en voerden mensen die slechter te been zijn én alle bagage rond.

Effata Te Geef: Ontspullen & versoberen in de vasten

We richtten een Whatsappgroep op waar je een foto kon plaatsen van spullen die je weg wil doen. Door het grote succes gaan we hiermee verder aan de slag. Met 'Effata Te Geef' willen we blijvend ontspullen en andere mensen blij maken! Geef jouw nummer aan Anja op 0495 48 96 27

Verboden illegale wapens, drugs, kinderen, schoonmoeders, dieren of voeding :-).

Dit is een initiatief van de Qualitytimegroep van het Regenboogproject, gesubsidieerd door Space for Grace.

De jongeren van Effata organiseerden een Bingo-Avond t.v.v. de projecten van Eric Gruloos in Guatemala.

Heerlijk genieten van een mooie wandeling onder een stralende hemel, georganiseerd door de tapasgroep.

Ruben, Jolan, Emma en Deivid stelden op zaterdag 18 juni hun thesis voor aan een geïnteresseerd publiek.

Met de Jongerenwerking gingen we op dropping op 27 en 28 juli naar Tiegembos en mochten daar overnachten in de boskapel. Lees hier de blog.

De Jongerenwerking maakte voor Witte Donderdag soep voor de hele gemeenschap. De opbrengst ging naar de Clemensactie.

Sylvie maakte dit schilderij ooit in opdracht van Guido. Chrisje vond het terug en stofte het af. Tiebe werkte het bij op de computer om te gebruiken in het Regenboogproject.