Samen-activiteiten

Doen wat we altijd deden, maar net een beetje anders

Met het Regenboogproject zijn er doorheen het jaar verschillende samen-activiteiten waarbij telkens een andere generatie aan zet is, bv een familiewandeltocht, zangstonde, TED-talks,... Elke generatie heeft zijn eigen talenten en wijsheid om te delen met de anderen.  Samen vormen we één gemeenschap.

Intergenerationeel werken is een levenshouding van iedereen. Elke generatie heeft zijn bijzonder cadeau voor de gemeenschap. We leren en vullen elkaar aan.

Binnenkort

De Jongerenwerking van Effata doet mee aan de Clemenspoortfeesten t.v.v. de projecten van de Clemensactie in Congo. Ze verkopen geen rommel, maar víntage.

We maken een mooie wandeling in en rond Lievegem, genieten van de natuur en het gezelschap. Er zijn verschillende trajecten (50 m, 2 km, 7 km en 10 km) zodat ieder kan kiezen wat hij aankan. Uiteraard kan je iets drinken onderweg. Hier meer info.

De jongeren doen een ruiltocht en rommelmarkt om prijzen te verzamelen. Na de Gevi houden ze een Bingoavond voor de hele gemeenschap. De opbrengst is voor de Clemensactie.


Terugblik

Ruben, Jolan, Emma en Deivid stelden op zaterdag 18 juni hun thesis voor aan een geïnteresseerd publiek.

Met de Jongerenwerking gingen we op dropping op 27 en 28 juli naar Tiegembos en mochten daar overnachten in de boskapel. Lees hier de blog.

De Jongerenwerking maakte voor Witte Donderdag soep voor de hele gemeenschap. De opbrengst ging naar de Clemensactie.

Sylvie maakte dit schilderij ooit in opdracht van Guido. Chrisje vond het terug en stofte het af. Tiebe werkte het bij op de computer om te gebruiken in het Regenboogproject.