Clemenspoort

Effata heeft haar thuis in de Clemenspoort

Effata is een christelijke gemeenschap onderweg. Doorheen onze 25 jaar hebben we verschillende locaties gehad. Sinds 2017 hebben we onze thuis in de Clemenspoort. Samen met de redemptoristen, geassocieerden en vele vrijwilligers vanuit Effata staan we aan de wieg van dit vernieuwend kerkproject. Veel mensen uit Effata werken als vrijwilliger mee in de Clemenspoort.

Zo bouwen wij mee aan deze nieuwe kerkplek midden de stad die een open huis, een thuis en een broedplaats wil zijn.


Missie van de Clemenspoort

Clemenspoort wil een open huis zijn waar iedereen wordt onthaald.

Wij willen in Gent een plaats van ontmoeting zijn die mensen helpt hun unieke levensweg te ontdekken en te ontwikkelen. Wij willen ruimte bieden voor gebed, verstilling, viering, sociale inzet, vorming, dialoog, cultuur, ontspanning, een deugddoend gesprek,… We willen ons bijzonder inzetten zodat de Clemenspoort een plaats is waar iedereen in zijn kwetsbaarheid aanwezig mag zijn.

Clemenspoort wil een thuis zijn voor wie God wil ontmoeten en de vreugdevolle boodschap van Jezus wil ontdekken, beleven en uitdragen.

Clemenspoort wil een broedplaats zijn waar we zoekenden en gelovigen uitnodigen om te vieren, te verbinden en te experimenteren met nieuwe wegen om het evangelie door te geven. Dit doen we met een open aanbod van initiatieven die het Rijk Gods opbouwen.

Zo wil de Clemenspoort zich ontwikkelen tot een ruimte waar het redemptoristisch DNA kan worden ervaren en anderen mag inspireren.


Hier kan je de Clemenspoort vinden

De Clemenspoort is vlot bereikbaar via de N60, R4, E40 of E17. Of kom met het openbaar vervoer, op 250m van het St-Pietersstation. Er zijn 40 fietsenstallingen. 

Op 250m van het station Gent St-Pieters en met een eigen parking die aansluit op de R4, E40 of E17 is de Clemenspoort zeer makkelijk te bereiken.

De Clemenspoort heeft een ondergrondse parking (1.80 € per uur). GPS-adres: Sint-Denijslaan 251; neem de oprit van de SPORTHAL HoGent (niet de campus HoGent) en rij deze oprit HELEMAAL ten einde; dus VOORBIJ de parkings van HoGent.

Tijdens de vieringen op zaterdagavond is de parking gratis.

Bekijk hier de video om de parking vlot te vinden.

Clemenspoort, vzw
Overwale 3
9000 Gent
BTW: BE 0670.609.696

Klik hier voor de website